Blog

Aktuální krátké články a další inspiraci najdete na mé facebookové stránce Kouzlo emocí.

Dnes jen krátkou poznámku z praxe. Vnimám, jak to na všechny teď láskyplně tlačí, jak nás to zve, abychom byli ještě víc sami sebou, žili sebe, i když nás to děsí, a abychom dělali nelehká rozhodnutí.

Tato cesta pro mě byla natolik silná a zásadní, a přinesla mi tolik darů, že jsem se rozhodla o ní napsat. Sepsala jsem jí primárně pro sebe, z čiré radosti a z touhy otisknout do hmoty pocity hluboké důvěry a síly kořenů, které mě od té doby provází. Doufám, že vám moje vyprávění poskytne inspiraci a třeba i využijete moje...

Už nevíte, odkud brát sílu, víru a naději? Jak to nevzdat po tolika pokusech? Vytrvat, i když je to opravdu těžké a nevidíte dál na vaší cestě než na půl metru před sebe?

Takový vnitřní pohled se mi naskýtá v terapii na konci. Klientka se svou dcerou. Klient se svým synem. Já v mých procesech s dětmi. Díváme se na spokojené předky, kteří mají lásku v očích, dívají se na nás a my na ně a víme, že právě teď proběhlo něco velmi speciálního, nádherného, překračujícího všechny časy a limity.

Řekla mi dnes jedna dospívající slečna na individuálním sezení. Když už si myslím, že mě dospívající děti nemůžou víc překvapit, tak můžou... Nemůžu ani vyjádřit, jak mě (víc a víc) baví s nimi pracovat. Zmíním aspoň dva střípky, které mi utkvěly z dnešního sezení s úžasnou 14tiletou slečnou.

Měli jste někdy pocit, že se nechcete vracet zpět do vaší rodinné minulosti, třeba k bolavé historii vašeho rodiče? Možná jste slyšeli, že chodit do minulosti není potřeba, že je to zbytečné patlání se v tom, co už není (dobrý vtip!) nebo je to dokonce nebezpečené? Mně se otevřela před mnoha lety jiná cesta, mnohem krásnější, mocnější a hluboce...

Máme tu 2. letošní MEZIDOBÍ ZEMĚ - z pohledu čínské kosmologie přechod od jara do léta. Zdá se vám to ulítlé? Každopádně je opět čas ZASTAVENÍ, ZHODNOCENÍ, KONSOLIDACE, REGENERACE A PLÁNOVÁNÍ dalšího trimestru (květen, červen, červenec).V dubnu nastává tzv. Mezidobí Země a vládne vždy od 5. 4. do 4. 5.

Důvěra je opak strachu. Když důvěřujeme, pouštíme všechny obavy, všechny scénáře mysli o tom, co by se mohlo stát. Přestáváme být na stráži. Uvolňujeme se. Jsme vyrovnaní a šťastní. Sebedůvěra přichází, když můžeme hluboce věřit sami sobě. Když se můžeme na sebe spolehnout, opřít se o sebe.

Chci dostávat upozornění

na nové články

* vyplněním tohoto formuláře berete na vědomí Zásady zpracování osobních údajů a souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit kliknutím na odkaz v každém e-mailu.