Blog

Aktuální krátké články a další inspiraci najdete na mé facebookové stránce Kouzlo emocí.

...nejdůležitějších zásada v rodičovství. Co je ta jediná skutečná věc, která zajistí, že nás vezme na vědomí, že se s dítětem dohodneme, že bude dělat to, co po něm chceme a možná i rádo, že se i v pubertě na nás obrátí, když provede nějakou blbinu, že za náma přijde, když mu není dobře?

"Moje dítě má problémy. Máš pro mě nějakou radu?", "Už jsme zkusili vše. Terapii, konstelace, psychologa, psychiatra, dostal prášky, bere už delší dobu i prášky a nelepší se, změnili jsme školu, nic, pořád stejný. Jsme zoufalí."

Přijetím téhle jednoduché pravdy se často velmi ulevuje. Vidím to jako jeden ze základních léků na současné psychické stavy (nejen) našich dětí. Často je to první věc, kterou mladým klientům na sezení zmiňuji. A většinou v tu chvíli zahlídnu záblesk zaujetí, zvědavosti, zájmu, úlevy.

Rok 2023 je z pohledu čínské kosmologie rokem Vodního zajíce. Hlavním úkolem Zajíce je adaptovat se na změnu, kterou loni velmi prudce nastartoval vodní Tygr, obnovit ztracenou stabilitu a rovnováhu, zpomalit a uvědomit si, co nového se zrodilo, vnitřně to prozkoumat a začít se o to nové starat. Pokud pro to nové letos připravíme dobré podmínky,...

Snažit se být v pohodě, myslet pozitivně, být v klidu, odpustit někomu, přijímat se, milovat se, když v sobě máte silné emoce, je jako chtít rozjet auto se sešlápnutým plynem i brzdou zároveň. V lepším případě budete jen stát na místě, v horším zničíte auto.

Rok 2022 je z pohledu čínské kosmologie rokem vodního Tygra. Hlavním úkolem Tygra je směle a razantně vykročit na novou cestu tohoto dvanáctiletí, kterou jsme si za pomoci Buvola v roce 2021 po důkladném promyšlení zvolili. Tygr má letos už jen "číhat" na nové příležitosti, které ladí s naší novou cestou, a bez velkého rozmýšlení po nich "skočit" a...

Mnoho z vás se mě ptá na mou zkušenost s Podzimní detoxem od Jíme jinak, tak zde je moje hodnocení. Musím hned v úvodu říct, že tenhle detox byla jedna z nejlepších zkušeností a investicí. Mojí prioritou č. 1 v tomto roce 2021 bylo starat se lépe o své tělo, mít více energie, cítit se zdravě a vitálně...

Kmen Lakotů měl takový zvyk. Když někdo z jejich kmene onemocněl, všichni se kolem něj shromáždili a společně mu PODĚKOVALI ZA TO, ŽE JIM JEHO NEMOC UKAZUJE NA NĚJAKOU DISFUNKCI V KMENI. Uvědomila jsem si, že přesně toto je moje vlastní zkušenost s mými dětmi a zkušenost mých klientů.

Emoce je silná energie v našem těle a potřebuje se hýbat. Co se stane s řekou, která nemá vytyčené jasné koryto a silné břehy nedrží její směr? Začne se nekontrolovatelně rozlévat. A když se jí něco postaví do cesty? Pokud nemá kudy překážku obtéct, začne se hromadit, nabírá na síle, až se hráz protrhne a přijde povodeň, která smete...

Chci dostávat upozornění

na nové články

* vyplněním tohoto formuláře berete na vědomí Zásady zpracování osobních údajů a souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit kliknutím na odkaz v každém e-mailu.